Buenas tardesta vaan kaikille! Niin se vaan vähenee koko ajan jäljellä oleva aika täällä.. Ja kauksun kisat siis, jonne olis tarkotus tulla melomaan :) Niiden jälkeen tuun sit vielä takasin tänne tekemään kokeet.

Viime perjantaina oli yhen melojan järjestämä fiesta johon mut oli myös kutsuttu. Ajattelin kyllä mennä, mut en uskonu olevani kauheen pitkään; aattelin et en kuitenkaa tunne sieltä paljoo tyyppei ja en varmaa ymmärrä mitää ku ne puhuu niin andalusiaa jne. Mut siel oli ihan sairaan kivaa! Ja siel oli tosi paljon melojia, monta jotka tunsinkin. Ja monta joita en ollu ikinä nähnykää mut paljastu melojiks. Ilta vaan hurahti ja ihan huomaamatta kello oli jo jotain neljä. Hups :D Sit porukka alko vähenee paikalta ja mäki päätin lähtee ku sain kyydin yhelt melojalt.

Seuraavana aamuna oli sit lähtö Fuyukan kanssa Valenciaan. Yövyttiin Cecilialla ja tavattiin myös hänen poikaystävänsä joka oli myös kylässä. Lauantaina käytiin mm. katedraalin tornissa. Torniin oli just siistii kiivetä ku se oli tosi kapeeta spiraalia ja korkeilla porrasaskelmilla ja tuntu vaan et jatku ja jatku.. :D maisema ylhäältä ei kuitenkaan musta ollu kovin hieno, ainaki Sevillan Giraldasta on paremmat maisemat. Näki kuitenkin sen kuinka suuri kaupunki Valencia on (jostain syystä mä kirjotan sen joka kerta valnecia, mun sormien ja aivojen välillä on ilmeisesti pieni kytkösvika).

Syötiin myös paellaa! Ekaa kertaa söin sitä Españassa olon aikana, olin säästäny sitä just Valenciaa varten ku se on kuuluisinta Valenciassa. Se on the thing Valenciassa. Käytiin myös kävelemäs vanhan joen alueella missä nykyään on puisto ja isoja moderneja erikoisia rakennuksia. Ja otettiin pöhköjä valokuvia modernin taiteen kanssa :D

Sunnuntaina käytiin Fuyukan kanssa (C tuli vähän kipeeksi ni pariskunta ei lähteny meiän mukaan) kasvitieteellisessä puutarhassa. Saatiin puhuttua ittellemme opiskelija-alennus vaikka se oli vaan Valencian-yliopistolaisille, jesh. Puutarha oli ihan ok, mut mä odotin kyl vähän enemmän siltä. Ainaki Sevillan Alcazares lyö sen mennen tullen. Toi oli suht epähoidetun näkönen mikä laimensi vaikutelmaa, siellä oli kaikki vanhat kuihtuneet ruskeet lehdet maassa ja siivoomatta.

Sit käppäiltiin vähän kaupungilla. Ja bongattiin yksi tyttö, joka oli pukeutunu Valencian "kansallispukuun", eli vähän niinku Sevillan tunnuspuku on flamencoasu, Valenciassa on tämmönen fallas-asu. Tämä tyttö jäi kiinni nautiskelemasta lettua.

JA. Sit lounaalle mentiin syömään Cecilian lähellä olevaan aasialaiseen buffettiin. Ja Cecilian poikaystävä tuli sinne mukaan, mut Cecilia ei viittiny tulla ku sillä on viisaudenhammassärkyä ni se ei olis varmaan voinu syödä koko rahan edestä. Mut siis- ei moro oli mahtava paikka! Se valikoima oli aivan mieletön! Pöydät notku alkuruokia, pääruokaa ja jälkkärii. Namsnams. Söin ihan hulluna. Pääruokapöydässä oli valmiita ruokia mutta myös iso pöydällinen lihoja ja vihanneksia yms. mitä valittiin ite ja vietiin sit paistettavaksi. Ah. Ja kiinalainen paistettu riisi - onko mitään niin hyvää. Oijoi.

Sen jälkeen mentiin laittamaan molekyylit järjestykseen Cecilialle. Pieni ruokalepo oli tosiaan sillä mahalla paikallaan.. :D Sit kun päästiin taas liikkeelle käytiin katsastamassa sellanen magee leikkipuisto, joka oli meriltä rantautuneen kuolleen miehen muotonen. Tosi iso, ja siellä oli hulluna lapsia leikkimässä ja aikuisia myös vaikka suurin osa aikuisista kyllä seurusteli leikkipuiston reunoilla. Käytiin itekki ottamassa parit liut sieltä. Se oli siis ihan täynnä liukumäkiä ja koloja mihin lapset piiloutu. Esim. pari lasta mahtu ihan hyvin sellaseen hiharöyhelön yhteen poimuun piiloon.

Tässä ilmakuva puistosta.

Kuva osoitteesta [http://1.bp.blogspot.com/_REjQQ5OAUrM/SwGTFLJNhJI/AAAAAAAAD4c/Jp6i6ZT8E1Q/s1600/parque+gulliver+playground2.jpg]

Ja täs kuvas näkyy hyvin esim. just toi hihan suu mihin pääs piiloo :D Ja hiusten joukossa meni pieniä liukumäkiä myös.

Kuva osoitteesta [http://english.independentrip.com/data/regioninfoqueverimages/1259025087-m_parque-de-gulliver-valencia.jpg]

Kyllä olis tollasessa leikkipuistossa pienenä kelvannu leikkiä! Tosin oli kyl Lahen perhepuistokin aika paras paikka. Ja joo tuol meni paljon aikuisiikin lasten kanssa ja oon suht varma et ne salaa nautti siitä et pääs leikkii noin hienos paikas, elämään uutta lapsuutta. Siel oli myös köysiverkkoja ym. mitä pitkin pääsi kiipeemään ylös.

Puiston jälkeen olikin sit jo aika kiirus lähteä kohti lentokenttää ja hyvästeltiin ja kiiteltiin emäntämme ja kipitettiin metrolle. Oli kiva reissu!