Aikainen aamuherätys ei ollut lähellekään niin kivulias kuin kuvittelin. Ninuli nousi ekana ennen kuutta, itse nousin siinä heti kuuden jälkeen. Nopeat aamutoimet ja pyöräillen rantaan. Kävin ennen melontaa herättämässä Miikan ja edellisiltana myöhään tulleen Peten, joka avasi silmät ristissä minulle hotellihuoneen oven vähän ennen seitsemää. Olin vienyt melan sinne kaiken varalta turvaan, kun rannassa liikkuu nyt niin paljon väkeä kisojen takia. Treeni meni itseasiassa teknillisesti jopa hyvin, tai ainakin se tuntui siltä.. Onkohan siihen tuntemukseenkaan enää luottamista, kun se viime kerrallakin petti niin pahasti? No, Pete kommentoi ainakin leirin alussa Annen kuvaamaa tekniikkavideota näin: "On se sun melonta ollut ennen tässä vaiheessa kautta paljon järkyttävämmän näköstä". Heheh, jotain positiivista ilmeisesti kuitenkin. Mutta odottakaas vaan ihmiset, kyllä mä vielä opin melomaan!!

Päivällä opiskelin taas vähäsen (liian vähän) ja sitten Miika soitti ja ehdotti, että lähdettäisiin pyörällä etsimään feriaoutletsevilla- suurta alennusmyyntiä. Sitä on mainostettu tosi paljon kaduilla, 70%, 80% ja 90% alennukset kaikennäkösistä merkeistä (Burberry, Tommy Hilfiger, Billabong, Quicksilver, Adidas jnejne..). Katsoimme googlemapsista reittiä vähän etukäteen. Se oli kaukana, lähempänä lentokenttää kuin keskustaa. Pyöräilimmekin pitkän tovin, ja pysähdyimme about jokatoiselle bussipysäkille katsomaan kartasta "olet tässä"- kohtaa, jonka perusteella jatkoimme matkaa. Pilvinen keli, mutta kuuma. Hiostava. Lopulta löysimme perille. Ne olivatkin kunnon messut, mutta onnekseni kyllä en löytänyt sieltä mitään kivaa. Kiertelimme aikamme ja lähdimme sitten takaisin.

Koko päivän oli melontarannassa pyörineet kisat. Ja siis meininki on tosiaan niin erilainen Suomeen verrattuna. Esimerkiksi 2000m lähdöt lähtivät veikkaukseni mukaan minuutin välein. Sillalta oli hieno katsoa, kun koko 2000m matka täyttyi noin 250 metrin välein melojarintamista. Loppumatkasta seuraavan startin nopein saattoi lähennellä tai ottaa kiinni edellisen startin hitaimman. Ja rannassa on täysi hulina. Ja pitkä matka oli siisti. Ne veti 5000m pitkänmatkan 500m kierroksilla. Ja melojia oli PALJON, siis siellä ei ollut koko matkana yhtään tyhjää kohtaa välissä. Siis kelatkaa, sellanen iso soikio 500m matkalta edestakaisin peräkkäin, lomittain ja rinnatusten täynnä melojia. Cool.

Minä hain rannasta vain avaimen Ninulilta, vietin nimittäin tänään puolipäivälepoa. Tulin kotiin ja kokkasin, tai yritin kokata, lettuja. Kokeilin kaikki kolme erikokoista kämpässä olevaa paistinpannua läpi, mutta millään ei onnistunut. Kahdesta pineimmästä oli pinnoite kokonaan kulunut pois ja lettu tarttui pohjaan vaikka öljyä olisi ollut yhtä paljon kuin lettutaikinaa. Suurimmassakaan ei meinannut onnistua, koska keskikohta oli hieman koholla ja takina tuppsi valumaan reunoille. No, siinä minä sitten kuitenkin ne paistoin, ja kyllähän niistä maittavia tuli, vaikka osa olikin varsinaista lettumyttyä.