Oi niitä aikoja. Slämyt rules! Ha. Joo ja otsikko ei liity tähän mitenkää muute ku et tulee vähän listoja..

Mitä Epsanjasta puuttuu tai mitä ne ei vaan täällä osaa?

a) Käsite pussilakana on tuntematon. Sen tilalla käytetään lakanaa, joka pedataan sänkyyn niin, että lakana laitetaan peiton alle ja yläreuna käännetään peiton päälle. Se on jotain, mitä mä en kestä ja en edes halua tottua siihen. Niimpä painuin Carrefouriin (SuperSupermarkettiin), josta pienen etsinnän jälkeen löysin vihdoin haluamani. Tuote kantaa täällä nimeä funda nórdica, eli pohjoismainen tyynyliina. Nimikin jo kertoo että täällä se ei ole arkitavaraa. Itse olen sen verran eloisa unissani, että espanjan tyyliin pedatut peittolakanat eivät pysy paikoillaan..

b) Kanamunapaketteja. Suomessa on niin kätevät, kansi on kiinni kennossa. Täällä munat myydään boksissa, jonka pohja on samaa kennoa kuin suomessakin, mutta se on vaan pohja. Sitten on muovinen vastakappale joka asetetaan munien päälle ja näin syntynyt "boksi" sujautetaan vielä putkilomaiseen kuoreen. Voit arvata, että tämä kolmesta eri osastta koostuva virityssysteemi on hidas, riskaabeli ja äärimmäisen ärsyttävä.

c) Ovet. Useimmiten ovien lukitussysteemit on tosi outoja ja epäkäytönnöllisiä.

d) Suihkut. Useimmat suihkut (90% suihkuista joita olen täällä kokeillut ja olen kokeillut useita, täähän on jo mun viides kerta täällä) ovat irrallisia vessaan viritettyjä suihkukoppeja, jotka poikkeuksetta vuotavat. Asiaa ei ratkaista sillä että kehitettäisi parempi systeemi, ehei. Suihkukopin eteen pitää joka kerta laittaa rätti imemään tulviva vesi. Sekin on kuitenkin aika surkea systeemi, koska ei yksi rätti/pikkupyyhe ime paljon mitään. Niimpä suihkuttelua seuraa aina käytännössä vessan lattian kuivausoperaatio: kuivaa, purista, kuivaa, purista, kuivaa, purista.. Tää kämppä missä nyt oon, on eka jossa ei ole tota ongelmaa, mutta täällä taas vesi on yleensä niin kylmää ettei suihkuun voi mennä. Se ei kuitenkaan mua haittaa, kun suihkuttelen aina reenin jälkeen seuran suihkussa, jossa on näihin olosuhteisiin nähden ihan luksussuihkut. Sillä tavalla ainakin minimoin kämpän suihkussa kärvistelyn.

e) Hellat. Useimmiten helloissa on vaan kaksi levyä, jotka on tosi lähekkäin toisiaan. Suurin ongelma on kuitenkin hellaa kiertävä korotettu reunus, jonka ansiostahelloja on lähes mahdoton käyttää molempia samaan aikaan, kun kattilaa/paistinpannua ei mahdu siirtämään yhtään sivummalle. Ainakin täytyy olla tarpeeks pienet kattilat ja paistinpannut ja silti se on vähän nihkeetä. No, onneks nyt tässä kämpässä ei itse asiassa oo totakaan vikaa, mutta kaikissa missä tähän mennessä oon ollu, on ollu. Ja se on rasittavaa. Täällä kämpässä on kaasuhella. Aluks mua vähän kauhistutti ajatus koska en ollu ikinä ennen käyttänyt, mutta ei se ookaan yhtään vaikee ja oon oikeestaan aika tykästynyt siihen nyt! Se on niin älyttömän nopea ja tehokas, tosi kätevä.

f) Ne ei tunne tiskiharjaa. Mä oon itseasiassa vähän jo tottunut tähän näiden sieneen jolla tiskit tiskataan, vaikka se aluksi tuntuikin tosi älllöltä pitää kädessä sellasta ties kuinka likaista öllötystä. Muut suomalaiset oli kyllä ihan epätoivosia tiskiharjan perään ja suunnitteli että pyytäisivät jotain suomesta lähettämään niille sellasen. Neuvoin niitä kuitenkin menemään eka Carrefouriin, mä oon ainakin joku vuos ostanu sieltä tiskiharjan.

Mitä ne osaa tehdä:

a) Muovipusseja. Aldissa on myytävänä ihan älyttömän nerokkaita roskapusseja. Niissä on sellanen vähän niinkun kujaksi "ommeltu" ylireuna, jossa menee sellanen kiristys naru. Ensin pussi käytetään siis ihan normaalisti, mutta kun on aika poistaa se roskiksesta, vedetään vaan niistä naruista ja pussi sulkeutuu eikä tarvi koittaa kiskoa pussin reunoja solmua varten. En tiiä onko suomessakin sellasia, ehkä, mutta täällä mä oon niihin ekaa kertaa törmänny.

b) Yliopistoissa intercambiot, tosin en tiiä onko niitä Suomessakin. Sellaseen voi ilmottautua ullkomaalaiset ja paikalliset ja se tarkoittaa sitä että paikalliselle annetaan pari, joka puhuu äidinkielenään sellaista kieltä mitä se opiskelee ja sitten vaan jutellaan, ensin toisen ja sitten toisen kielellä. Okei selitin ehkä vähän epäselvästi mut siis idea on se, että molemmat pääsee harjoittelemaan opiskelemaansa kieltä natiivin kanssa jolloin molemmat vuorollaan tuntevat olonsa ehkä vähän vieraaksi/epämukavaksi ei niin tutun kielen kanssa ja näin ollen tilanne on vähän niin kuin tasavertaisempi.. Itse en voi osallistua koska täällä ei voi opiskella suomea, ylläripylläri :D mut ideana kuulostaa tosi fiksulta ja se on aika suosittua kai myös.

Hmm no ehkä tohon vois viel jotain olla tähän jälkimmäiseenkin listaan mut nyt ei tuu mieleen :DD Heh.. No annetaan jotain kunniaa espanjalaisillekin..

Plussaa seuraavista asioista mitä Suomessa ei oo:

- Decathlon

- Stradivarius

- kinkkikaupat (suomeski on iknow mut tääl on parempii&enemmän)

(Ohops mitenkähän alko kaupoilla?:D no lisätään vähä muutaki..)

- Sevilla

- Aurinko

- espanjalainen katukuva

Vertailun tuloksena julistan yksimielisesti että.. Tasapeli! Mikä espanjalla kätevyydessä puuttuu se muissa jutuissa korvaantuu!

Nyt kun päästiin listauksen makuun niin listataampa vielä..

Ikävöin Suomesta:

- Perhettä ja kavereita ofkooos <3

- Talvimaisemaa (vähän)

- Miehikkälää! Lehmiä! (no en lehmiä oikeeeesti)

- ruokakauppoja

No siinä oli listoja! Hihih. Hyvää yötä!